Samenwerking

Onze school werkt samen met een aantal partners.

Hieronder vind je een aantal van die samenwerkingsverbanden.

Huis van het kind

Opvoeden doe je elke dag. Het is leuk en uitdagend, maar niet altijd even gemakkelijk. Iedereen heeft wel eens zijn twijfels , onzekerheden en vragen. Bij de opvoedingswinkel van Oostende kan je terecht met al jouw vragen over de opvoeding ,en ontwikkeling van kinderen en jongeren tussen 0-24 jaar. Nood aan een luisterend oor, praktische tips, iemand die even meedenkt?

In de opvoedingswinkel kan je terecht met al je vragen over opvoeding . Of je nu een mama of papa , plus -of-grootouder, tante, nonkel, juf, meester of leiding van een jeugdbeweging bent, iedereen kan bij ons terecht. In de opvoedingswinkel proberen we alle opvoedingsvragen te beantwoorden. Dit kan via een flyer, een babbel, een infoavond of zelfs een cursus.

De dienstverlening van de opvoedingswinkel is gratis.

Vaak gestelde vragen:

  • Mijn kleuter komt elke nacht uit haar bed. Wat doe ik hier mee?

  • Mijn man en ik zijn recent gescheiden. Ik ben op zoek naar boekjes om hier op een leuke manier met mijn kind over te praten.

  • Het zindelijkheidsproces verloopt moeizaam, zijn er nog enkele tips?

  • Ik heb verhoogde tegemoetkoming, de rekeningen lopen op, waar heb ik overal recht op?

  • ...


via Huis van het kind - Oostende

VTI Petrus en Paulus Oostende

Samenwerken loont….. OLVO Vuurtoren en VTI Oostende slaan de handen in elkaar i.v.m. STEM.

Zesdeklassers van de school ‘OLVO Vuurtoren’ gaan dit schooljaar voor de eerste keer naar het ‘VTI Oostende’ om er STEM technieken in de ruimste zin van het woord te leren ontdekken en ermee te experimenteren. Het ligt in de bedoeling van beide scholen om er een blijvend project van te maken, waardoor alle leerlingen van OLVO Vuurtoren een paar keer per schooljaar de wondere wereld van STEM leren kennen via VTI Oostende. Dit nieuw project wordt achteraf geëvalueerd met de betrokken leerkrachten en leerlingen.

De leerlingen krijgen een pallet van proeven voorgeschoteld; meetkundige figuren construeren, lichtsterkte en bodemtemperatuur meten. Ze leren er ook werken met een warmtecamera en komen in contact met de toepassingsmogelijkheden. Vragen over het nut en de werking van een serre worden ontrafelt en ondertussen leren ze een waterbevoorradingssysteem programmeren. Kinderen krijgen info over afvalverwerking, hydrocultuur en klimaatopwarming. Via praktische proeven toont het VTI op een interactieve manier hoe leuk wetenschappen en technologie kunnen zijn en wordt er spelend wiskunde geoefend.

Daarnaast komen de leerlingen met een doorschuifsysteem ook in contact met verschillende ‘handvaardigheids-richtingen’.Onder begeleiding maken ze kennis met houtbewerking, bouw, elektriciteit, mechanica, schilderen, ja zelfs koken.

De leerlingen, leerkrachten en directies van beide scholen kijken uit naar een leerrijke, mooie en duurzame samenwerking.

Het CLB

Een CLB heeft als opdracht bij te dragen tot het welbevinden van de leerlingen, nu en in de toekomst. Daarom ondersteunt het CLB de opvoedingsopdracht van ouders en school: als het moeilijk wordt, kun je bij het CLB terecht.

Ligo

Centra voor basiseducatie. Helpt volwassenen die het moeilijk hebben met lezen/schrijven, praktische problemen oplossen, betrokkenheid bij school en opvoeding kind.

Meer info over de werking op onze school

Website Ligo

Felies

In onze kinderopvang “De Duinrel” werken we samen met Felies Gistel.

Meer info

Sportfairplay

Sportfairplay organiseert tijdens de komende paasvakantie en de grote vakantie diverse superleuke kampen op onze school aan een voordelige prijs. Dit voor groot en klein, alsook voor kinderen die niet schoollopen bij ons. Iedereen is welkom! Een week vol spelen, leren , knutselen... Benieuwd naar het aanbod? Klik dan hier!